BRYSTFORSTØRRELSE MED IMPLANTAT

Ved hjælp af indlæggelse af implantater i brysterne opnås ikke blot øget fylde, men også i nogle tilfælde en mere harmonisk facon.

Er brystet slapt og hænger, må der som regel foretages en supplerende operation (brystløft) samtidig med eller efter indlæggelse af implantaterne for at få en tilfredsstillende facon af brystet.

Behandlingen har altid som mål at skabe et naturligt resultat. På Capio CFR får du kun udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør.

Vi udfører også udskiftning eller fjernelse af implantater, brystrekonstruktioner og brystvorterekonstruktioner.


 

Brystforstørrelse

På Capio CFR anvender vi implantater af høj kvalitet af mærkerne Eurosilicone og Mentor. Alle implantater skal uanset mærke skiftes efter 10-15 år. Vi giver 5 års kapselgaranti, hvilket betyder, at hvis du inden for 5 år får behov for operation på grund af kapselskrumpning, tlibyder vi gratis operation af dette.

Der foreligger ingen videnskabelige undersøgelser, som har vist, at brystimplantater kan forårsage øget risiko for kræft eller bindevævssygdomme.

Brystimplantater påvirker ikke evnen til at kunne amme.


 

Silikoneimplantater

Et brystimplantat består af en silikonegele omgivet af en tyk, elastisk skal af silikone med en nubret overflade. Indholdet kan bestå af mere eller mindre tyktflydende silikonegele, og implantaterne kan være runde eller dråbeformede.

Moderne implantater holder i mange år - hvor længe kan ikke siges på forhånd, men man kan med rimelighed forvente en holdbarhed på mindst 10 år og formegentlig betydeligt længere. Man må dog tage med i sine overvejelser, at én eller flere udskiftningsoperationer eventuelt senere kan kommer på tale. Vi kan ikke, selv med de bedste brystimplantater, love, at de kan holde livsvarigt.

På Eurosilicones implantater er der udvidet livstidsgaranti på implantatet, hvilket betyder, at garantien dækker implantatet i hele den tid, det er indopereret. Du kan læse mere om Eurosilicones implantater her og om Eurosilicones udvidede livstidsgaranti her.

På alle Mentors silikoneimplantater er der livsvarig produktgaranti. Såfremt et implantat går i stykker, får man et nyt implantat - man skal dog selv betale for operationen. Såfremt et implantat går i stykker inden for 10 år, får man tillige 1000 Euro som hjælp til udgifter til operationen.


 

Brystimplantat-associeret Anaplastisk Large-Cell Lymphoma - BIA-ALCL

Brystkirurger og plastikkirurger verden over har konkluderet, at brystimplantater er sikre, men kan forårsage meget sjældne og i nogle tilfælde alvorlige komplikationer. (”Breast implants are safe, but have very rare, sometimes serious, side effects”).

Vores plastikkirurger Benedikte Thuesen og Trine Foged Henriksen fra Capio CFR Hellerup har skrevet en artikel om brystimplantater og BIA-ALCL (Brystimplantat-associeret Anaplastisk Large-Cell Lymphoma). Læs den her.


 

FORUNDERSØGELSE OG OPERATION


Før operationen

Før operationen skal du til forundersøgelse hos speciallægen. Her vil speciallægen undersøge og tage mål af dine bryster. Du vil blive informeret om de forskellige brystimplantat-typer, operationen, senfølger og eventuelle komplikationer.

Ud fra dine forventninger og speciallægens anbefalinger vil man planlægge, hvilken implantattype og størrelse som bedst er egnet til dig. Speciallægen vil vise dig ”før og efter” billeder af andre patienter således, at du vil få et realistisk indtryk af det forventede kosmetiske resultat.

Inden operationen bør man få foretaget en mammografi og evt. ultralydskanning af brysterne, såfremt man er over 45 år eller er genetisk disponeret for brystkræft senest 14 dage før planlagt operation.

Efter en evt. endt ammeperiode skal brysternes størrelse have været konstant i mindst 3 måneder før operation foretages.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.


Operationen

Operationen foretages i fuld bedøvelse. Implantaterne lægges sædvanligvis ind via et lille snit i folden under brysterne. 

Implantaterne lægges ind i en lomme bagved den store brystmuskel. Såfremt brysterne er slappe og hænger kan man vælge at lægge implantaterne bagved kirtelvævet dvs. foran musklen for at undgå et brystløft. Hænger brysterne meget må man dog regne med at man skal have foretaget et løft.

Såfremt det er muligt anbefales det dog, at man får lagt implantaterne bag musklen idet man bedre kan blive undersøgt for brystkræft senere.

Operationen varer ca. 1 time.

Under operationen gives antibiotika for at hindre betændelse. For at mindske smerten efter operationen, lægges et lokalbedøvende stof i den lomme, hvor implantatet lægges ind.

Såret syes i flere lag og dækkes med plaster. Herover lægges en forbinding.

TILBYDES HER:
 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

SKØRPING
tlf. +45 9839 2244

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 

LÆGER

Ann Udesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Odense
Capio CFR Aarhus
Capio CFR Hellerup

Ann Udesen

Pia Sjøgren

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Viborg

Pia Sjøgren