FEDTSUGNING

Fedtsugning er en procedure, der fjerner uønskede fedtdepoter, der bevirker, at skikkelsen er uharmonisk. Disse fedtdepoter kan være arvelige og påvirkes ikke af slankekure eller motion. En fedtsugning kan i disse tilfælde være den eneste løsning på problemet. F.eks. kan man fedtsuge en uskøn topmave, ridebukselår eller uskønne fedtdepoter på hofterne. Fedtsugning er dog ikke en metode til mindskelse af overvægt.

Du vil kun få udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør.

Behandlingen har altid som mål at skabe et naturligt resultat, og vore priser er gennemskuelige - de er inklusive bedøvelse og indlæggelse, hvor det er nødvendigt.


Fedtsugning

Der forventes gode resultater hos kvinder og mænd, som har en relativt normal vægt, d.v.s. et BMI under 26. Huden skal helst have bevaret sin elasticitet og ikke være slap. En slap hud vil have svært ved at trække sig sammen efter indgrebet.

Fedtsugning kan foretages på forskellige områder af kroppen på samme tid. Sundhedsstyrelsen fraråder dog, at der suges mere end 5 l ved et indgreb.

Fedtsugning kan foretages på:

  • Overarme
  • Under arme ved barm ("BH-delle")
  • Mave- og mellemgulv-området
  • Hofter og lænd
  • Lår, yderside ("ridebukser") eller inderside
  • Knæ
  • Lægge
  • Ankelregion

Før operationen

Før operationen skal du til forundersøgelse hos speciallægen. Her får du information om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Ved forundersøgelsen vises ”før og efter”-billeder af andre patienter, så du får et realistisk indtryk af det forventede resultat.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.


Operationen

Fedtsugningen foretages ved hjælp af en såkaldt vådteknik, hvor man indsprøjter en større mængde saltvand iblandet lokalbedøvelse og adrenalin i fedtvævet. Adrenalinen får de små blodkar til at trække sig sammen og holder lokalbedøvelsen i området.

Fedtet fjernes ved, at der føres en sugekanyle (lidt tyndere end en blyant) gennem et eller flere små snit i huden. Disse snit er mindre end en cm lange og lægges, så de er så usynlige som muligt. Kanylen er forbundet til et sug, og ved kirurgens hjælp suges de uønskede fedtceller ud, indtil fedtansamlingens tykkelse passer til omgivelserne.

Vi udfører normalt fedtsugningen som en PAL - det vil sige Power Assisted Lipocuction. Et specielt udstyr får fedtsugningskanylen til at vibrere med meget små og meget hurtige bevægelser, op til 5000 vibrationer i sekundet. Det gør fedtsugningen nemmere og giver et mere jævnt resultat.

Der gives normalt antibiotika i forbindelse med operationen.

 

TILBYDES HER:
 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

SKØRPING
tlf. +45 9839 2244

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 
PATIENTINFORMATION


LÆGER

Ann Udesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Odense
Capio CFR Aarhus
Capio CFR Hellerup

Ann Udesen

Pia Sjøgren

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Viborg

Pia Sjøgren