HUDTUMORER OG AR

Mange mennesker får med alderen kosmetisk skæmmende modermærker, fedtknuder, vorter og andre småforandringer i huden, som kan fjernes ved hjælp af kirurgi.

Skæmmende ar efter tidligere operation eller uheld kan også ved hjælp af en operation oftest gøres pænere.

Du vil kun få udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør.


Før operationen

Før en operation skal du til forundersøgelse hos speciallægen. Her bliver du informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer samt om det forventede kosmetiske resultat.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.


Fjernelse af modermærker/hudtumorer 

Modermærker, fedtknuder, vorter og andre små forandringer i huden kan fjernes kirurgisk. Operationen foregår i lokalbedøvelse, og snittet lægges så vidt muligt i hudfurernes retning.


Reducering af synligt fremtrædende ar (arkorrektion)

Vi modtager ofte patienter, som søger hjælp på grund af grimme ar efter tidligere operationer eller efter ulykker. Et ar opstår, når en skade eller et operationssnit går igennem de dybere dele af læderhuden og måske ind i underliggende fedtlag. Et sådant ar forsvinder aldrig.
 
Med tiden modner alle ar og virker mindre, men der findes mange individuelle faktorer, som påvirker, hvordan ar ser ud, og hvordan de forandrer sig. Ar i ansigtet har en tendens til at blive mere diskrete end ar på bryst, ryg og skuldre. I modsætning til hvad man skulle tro, bliver arrene mere diskrete, jo ældre patienten er. Eftersom unge mennesker har en meget aktiv arheling, kan arrene blive mere røde og hårde. Desuden er deres hud mere elastisk, og det betyder, at arret kan øges i bredden, når stingene fjernes.

En anden almindelig skavank er de såkaldte keloider. Det er et ar, som er vokset i højden på grund af en alt for aktiv arheling. Andre ophøjede ar er de såkaldte hypertrofiske ar. Disse ar er rødlige og kan give kløe og stikken i huden.
Keloide ar kan ofte med godt resultat behandles med kortison.
 
Fjernelse af et ar sker oftest i lokalbedøvelse. Ved større ar kan det dog være nødvendigt med fuld bedøvelse.


Fjernelse af tatoveringer

Tatoveringer kan fjernes ved operation, og dette efterlader ALTID ar, som ofte er stærkt kosmetisk skæmmende. Rent kirurgisk er det dog kun muligt at fjerne mindre tatoveringer. Lidt større tatoveringer kan fjernes af flere omgange.


Fjernelse af svedkirtler i armhulen

Der findes kirurgiske behandlinger mod svedtendens i armhulen. Operationerne foregår ambulant og i lokal bedøvelse. Man kan enten fjerne svedkirtlerne ved en operation, eller man kan foretage en fedtsugning for generende armsved i armhulen.

 

Læs mere om de forskellige behandlinger/operationer under Patientinformationer eller kontakt os for yderligere information.

 

TILBYDES HER:
 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

SKØRPING
tlf. +45 9839 2244

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 

LÆGER

Ann Udesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Odense
Capio CFR Aarhus
Capio CFR Hellerup

Ann Udesen

Pia Sjøgren

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Viborg

Pia Sjøgren

Pavia Lumholt

Overlæge, speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Aarhus
Capio CFR Viborg
Capio CFR Skørping

Pavia Lumholt