ØJENLÅG

Med alderen bliver strukturerne omkring øjnene slappe. Dette kan bevirke, at de øvre øjenlåg bliver tunge. Under øjnene kan tilsvarende dannes poser med overskud af hud og fedt.

En øjenlågsoperation har til formål at fjerne overskydende hud og et eventuelt overskud af fedtposer.

Hos Capio CFR vil du kun få udført kosmetisk kirurgi og plastikkirurgi af højtuddannede speciallæger, der stiller mindst lige så store krav til resultatet, som du selv gør. Behandlingen har altid som mål at skabe et naturligt resultat.


Før operationen

Før operationen skal du til forundersøgelse hos plastikkirurgen. Her bliver du informeret om operationen, senfølger og eventuelle komplikationer. Plastikkirurgen informerer dig også om det forventede kosmetiske resultat. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.

Der skal gå mindst én uge fra forundersøgelsen til operationen, hvis indgrebet betragtes som udelukkende kosmetisk betinget.


Operationen

Tunge øvre øjenlåg
Snittet lægges i globelinjen. Overskud af hud, muskel og fedt fjernes. Vævet syes sammen med en tynd nylontråd. Herpå lægges en smal plasterstrimmel.

Poser under øjnene
Såfremt der både er overskud af fedt og rigelig hud, lægges snittet langs med vippekanten og overskud af hud, muskel og fedt fjernes. Vævet syes med enkelte nylontråde. Herpå lægges en smal plasterstrimmel. Hvis overskud af hud og fedt er placeret ned mod kinden, lægges snittet her.

Såfremt du kun har poser under øjnene uden overskud af hud, lægges snittet i slimhinden i nedre øjenlåg, således at du ikke får ar i huden. Overskud af fedt fjernes, såret heler spontant uden syning.


Efter operationen

Du skal blive på hospitalet ½-1 time efter operationen, hvor du får lagt isposer på øjnene for at undgå hævelse.

Ved udskrivelsen får du udleveret smertestillende medicin samt kirurgens telefonnummer.

Det er normalt med lidt blodig siven fra operationssåret. Der kan være forbigående rødme af øjenlåget, og du kan være blåligt misfarvet omkring øjnene i 2-3 uger.

Efter operation på nedre øjenlåg er det ikke ualmindeligt, at man ser dobbelt de første timer efter operationen. Dette skyldes lokalbedøvelsen.

Trådene fjernes 6-10 dage efter operationen.

Arbejde kan genoptages 2-8 dage efter operationen. Du må ikke anvende kontaktlinser eller makeup i 14 dage efter operationen.

Resultatet er principielt varigt, men de fortløbende aldersforandringer kan medføre ønsket om en ny operation fra 5-10 år efter den første.

 

TILBYDES HER:
 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 

LÆGER

Ann Udesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Odense
Capio CFR Aarhus
Capio CFR Hellerup

Ann Udesen

Pia Sjøgren

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Viborg

Pia Sjøgren