MANDLIG BRYSTUDVIKLING - GYNÆKOMASTI

Alle mænd har et lille brystkirtelanlæg. Hos langt de fleste mænd giver det ikke problemer, men af forskellige årsager kan dette lille kirtelanlæg begynde at vokse. Dette kaldes gynækomasti og kan korrigeres med en operation og/eller fedtsugning.


Brystfjernelse hos mænd

Brystudviklingen skal være af et vist omfang, før vi kan anbefale en operation. Da brystudviklingen består af en kombination af fedtvæv og kirtelvæv, anbefaler vi, at overvægtige patienter forsøger at tabe sig, inden man eventuelt overvejer kirurgi. Ligeledes er der ingen pointe i at operere, hvis du fortsat bruger anabolske steroider.

 

Operationen

I nogle tilfælde kan man nøjes med at foretage en fedtsugning. Det afhænger af selve brystkirtlens fasthed og størrelse.

Hvis det er nødvendigt at fjerne kirtelvæv, lægges snittet oftest i brystvorteranden, og uønsket kirtelvæv og evt. fedtvæv fjernes. Sommetider er det nødvendigt også at fjerne overskydende hud, hvis brystet hænger meget, hvilket indebærer et længere ar.

Operationen foregår enten i lokal eller fuld bedøvelse, og du udskrives typisk samme dag.

 

Efter operationen

Især de første dage efter operationen skal du holde dig meget i ro for at undgå blodansamling. Du skal regne med at holde fri fra arbejde i 1-2 uger efter operationen. Dette afhænger desuden af, hvilket arbejde du har.

Du må først begynde at dyrke gymnastik/sport/svømning 6 uger efter operationen.

Resultatet af operationen er principielt varigt, forudsat at du holder vægten.

 

TILBYDES HER:
 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

SKØRPING
tlf. +45 9839 2244

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 

LÆGER

Ann Udesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Odense
Capio CFR Aarhus
Capio CFR Hellerup

Ann Udesen

Pia Sjøgren

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Viborg

Pia Sjøgren