ULTRALYDSSCANNING

Hvad er ultralydsscanning?

Med ultralyd (lydbølger) kan man danne detaljerede billeder af kroppens indre organer, blodkar, muskler, sener og led. Ultralyd fungerer efter samme principper som ekkolod i en båd, men sender i stedet lydbølger ind i kroppen og indfanger ekkoerne af lyden. Til frembringelse af disse lydbølger anvendes specielle transducere (lydhoveder). Ultralyd kan ikke gennemtrænge luft og knogler og er derfor ikke anvendelig til diagnostik af knogle- og lungelidelser.

OBS! For at få foretaget ultralydsscanning skal der foreligge en henvisning fra din læge.

 

Hvad kan man se ved ultralydsscanning?

Ultralyd er i stand til at diagnosticere sygdomme i bughulens organer samt betændelsestilstande og traumefølger i sener muskler og led. Ultralyd er også anvendelig til at påvise blodpropper og andre lidelser i blodkarrene. Ultralyd anvendes også til gynækologiske sygdomme og graviditet.

 

Hvordan foregår undersøgelsen?

Du sidder eller ligger på et leje, mens scanningen foregår. Lægen udfører scanningen ved at føre et lydhoved hen over hudoverfladen på det område, der skal scannes. For at få god kontakt mellem hud og lydhoved, får du smurt ultralydscreme (gelé) på det område, du skal have undersøgt.

Der er intet ubehag forbundet med undersøgelsen.

 

TILBYDES HER:
 

HELLERUP
tlf. +45 3977 7070

 

LYNGBY
tlf. +45 3977 7070

 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 

VIBORG
tlf. +45 8725 0899

 
PATIENTINFORMATION