D. 9. april 2015

Stiv storetå - stor succes!

I April 2015 lavede Peter Basse en stivgørende operation på min ene storetå. Jeg var bekymret for mulighederne for derefter at kunne dyrke sport og bevæge mig naturligt, men slidgigt-smerterne i tåen var så store at jeg var nødt til at lade mig operere.

De første 6 måneder efter operationen var frustrerende, foden føltes meget mærkelig. Normal gangafvikling ud over den stive storetå var ubehageligt, specielt den ændrede belastning af mellemfoden.

På trods af ubehaget lavede jeg genoptræning inkl. sjipning, barfodsgang på blødt underlag og senere også let løb på blødt underlag. Derudover lavede jeg stabilitets-, balance- og styrke-øvelser for underbenet, på vippebræt og balancepude.

Efter 6-7 måneder begyndte foden at fungere så godt at jeg i perioder glemte at jeg var blevet opereret, bevægede mig naturligt og jeg genoptog gradvist løbetræning på niveau med før operationen.

Frem til operationen har jeg dyrket atletik, løbet sprint (startblokke, sprintløbestil inkl. 100% løb på forfoden, osv.) Ni måneder efter operationen bestod min fod den "store test", jeg løb et indendørs 60m løb med 100% indsats - uden gener under og efter løbet.

Baseret på min oplevelse:

  1. Foden var ikke rar at gå på og umulig at løbe på den første tid efter operationen.
  2. Den fulde førlighed kom ikke af sig selv. Foden skulle bruges, presses og gradvist vænnes til sin nye tilstand.
  3. Fuld førlighed kan opnås, og foden kan blive i stand til noget så krævende som atletikkens sprint.

Mvh Leif Erik Nielsen