BEHANDLINGSALTERNATIVER


Fysioterapi

Fysioterapi er en meget vigtig del af behandlingen ved hoftesmerter.
Hofteleddet er et dybt led omkranset af næsten 30 muskler.

Fysioterapi kan styrke disse muskler og øge fleksibiliteten og dermed hoftebevægelsen. En hofteskade, fx en ledlæbeskade, forårsager ofte stramme muskler, som vil give anledning til slaping internt eller eksternt, bursit (slimsæksirritation), tendinit (senebetændelse).

Kan fysioterapi få en labrumskade til at hele?

Nej, fysioterapi kan ikke få ledlæbeskaden til at hele. Der er dog en chance for, at ledlæbeskaden kan blive asymptomatisk med korrekt muskeltræning og ændringer i aktivitetsmønstret og dermed kan kirurgien måske undgås.


Medicin 

Antiinflammatoriske tabletter bl.a. Ibuprofen eller Voltaren anvendes primært til at behandle mildt til moderat smerte forårsaget af inflammation. Inflammation ses ved muskelskader, bursitter, tendinitter, slidgigt, ledlæbeskader og synovit. Antiinflammatorisk medicin bruges ofte som første led i behandlingen sammen med fysioterapi.

Vi anbefaler, at man ikke bruger antiinflammatoriske piller i en længere periode pga. risiko for komplikationer bl.a. i form af mavesmerter og mavesår.


Blokadebehandling 

Blokadebehandling kan bruges både til behandling af en lidelse og til at verificere en diagnose. Ofte vil man anvende binyrebarkhormon blandet sammen med lokalbedøvelse.

Binyrebarkhormonen kan give en behandlingseffekt og lokalbedøvelsen, hvis den anlægges det syge sted, bekræfte en mistænkt diagnose. Hvis man efter anlæggelsen af lokalbedøvelsen bliver smertefri, har man ramt det syge sted.

Ofte vil man i hoften få anlagt blokader ultralydsvejledt pga. leddets dybe placering. 

Hvis du har fået en blokade, skal du som regel afstå fra sportsaktivitet den første uges tid efter en indsprøjtning.


Blokade i selve hofteleddet

I mange tilfælde vil du få anlagt lokalbedøvelse i hoften sammen med kontrastmidlet ved en MR-skanning af hoften. Hvis en ledlæbeskade giver anledning til dine symptomer, vil en intraartikulær blokade med lokalbedøvelse reducere dine smerter eller fjernes disse i timerne efter, at blokaden er anlagt. Hvis smerterne derimod kommer fra væv uden for leddet, vil en intraartikulær blokade ikke gøre dig smertefri.

Smertelindring efter blokade i selve hofteleddet varierer fra patient til patient. Patientens oplevelse af smertelindring afhænger helt af, om hofteleddet er hovedårsagen til patientens smerter. I nogle tilfælde, hvor patienten har en ledlæbeskade i hofteleddet samtidig med en følgeskade i senerne uden for leddet, vil patienten kun få en delvis smertelindring.

TILBYDES HER:
 

HELLERUP
tlf. +45 3977 7070