BEHANDLING MED MAVEBALLON

 

Metoden med en maveballon anvendes til overvægtige, voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på over 27, og som ikke har været i stand til at tabe sig gennem kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en fagperson.

 

PLACERING AF MAVEBALLONEN

Maveballonen placeres i mavesækken og fyldes med saltvand, så den optager plads i mavesækken og giver mindre plads til mad. Ballonen føres ned i mavesækken gennem spiserøret ved hjælp af en kikkert (endoskopi) og fjernes på samme måde efter endt behandling. Indgrebet udføres i lokalbedøvelse.

 

KONTAKT PERSONALET ALLE HVERDAGE

Capio CFR Aarhus er et privathospital med mange specialer og har åbent fra mandag til fredag. Har du spørgsmål efter anlæggelsen af maveballonen, har du derfor mulighed for at kontakte personalet fra mandag kl. 8 til fredag kl. 16 (helligdage dog undtaget).

Du kan også kontakte os på mail på aarhus@capiocfr.dk. Vores postkasse tømmes flere gange dagligt, og du vil herefter blive kontaktet hurtigst muligt.

 

MAVEBALLONENS VIRKNING

Maveballonen fyldes som oftest, så den har størrelse som en grapefrugt. Ballonen giver en mæthedsfornemmelse, da hjernen får besked om, at der er indhold i mavesækken.

Under behandlingsforløbet bliver du ringet op hver 14. dag af en af vores kostvejledere for at optimere behandlingen og sikre vægttabet.

 

BEHANDLINGENS VARIGHED

Ballonen bliver fjernet efter 6 eller 12 måneder afhængig af typen. I nogle tilfælde vil det være muligt at se vægttabsresultater allerede efter nogle uger.

 

TILBYDES HER:
 

AARHUS
tlf. +45 8612 1186

 
PATIENTINFORMATION

LÆGER

Anders Tøttrup

Overlæge, Mave-tarmkirurgi


Capio CFR Aarhus